CAT / CAS / ENG / FRA   

Actualitat

Cartografia mitjançant dron al sud d'Igualada

Infraestructuras.cat volia disposar d'una cartografia a escala 1-1.000 de la zona sud del municipi d'Igualada, capital de la comarca de l'Anoia. L'objectiu és la "redacció de l'estudi informatiu de millora general. Nova carretera. Nou accés a Igualada sud des de la carretera C-37, al PK 64+400. Tram: Vilanova del Camí – Igualada". Toyser va ser l'empresa seleccionada per portar a terme aquest treball topogràfic.
 
Com que l'extensió que s'havia de cartografiar era d'unes 110 hectàrees, es va optar per fer el treball mitjançant un dron degudament equipat.
 
En primer lloc, es va fer una visita a la zona per veure els condicionants existents i es van definir els paràmetres de vol més adients a la feina. També es va preparar un pla de seguretat operacional i es va fer la notificació corresponent a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria, AESA.
 
Durant la visita, es va constatar l'existència d'un aeròdrom a poc més de 2,5 quilòmetres de la zona de treball i, per tant, es va notificar un NOTAM (acrònim en anglès d'Informació per a aviadors), una alerta necessària per poder volar amb totes les garanties de seguretat exigides per AESA i dur a terme, així, el treball cartogràfic de manera segura.